Bekament u Arandjelovcu otvorio dva nova proizvodna postrojenja i automatizovani magacin

Kompanija Bekament je danas u Arandjelovcu otvorila nove pogone za proizvodnju i automatizovani magacin, čime će njeni proizvodni kapacitet biti utrostručeni, odnosno godišnje će proizvodi do 350.000 tona gradjevinskog materijala.Ta investicija od osam miliona evra omogućiće da Bekament proizvodi 100 tona praškastih i 70 tona tečnih proizvoda na sat.Generalni direktor kompanije Aleksandar Čolović je rekao da će povećana proizvodnja i automatizovana distribucija omogućiti Bekamentu da zadovolji sve potrebe domaćeg i izvoznih tržišta."Roba u našim magacinima neće biti starija od pet dana, čime ćemo uspostaviti nove standarde u kvalitetu isporuka, jer naš kupac ne sme da čeka", rekao je Čolović.Otvaranju novih pogona Bekamenta prisustvovao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koji je rekao da je Vlada Srbije zadovoljna širenjem Bekamenta, stalnim zapošljavanjem novih ljudi i uvećanim budžetskim prilivima od poreza."Pre dve godine imao sam čast da budem deo delegacije koju je predvodio Aleksandar Vučić, kada smo prisustvovali otvaranju novog postrojenja za proizvodnju stiropora. Bekament je tada zapošljavao oko 300 radnika, sada ih zapošljava skoro 360. U odnosu na 2016. godinu 40 odsto su uvećali promet kompanije", naveo je Stefanović.Vlasnik i direktor Bekamenta Dejan Čolović je rekao da ta kompanija postaje lider i najveći proizvodjač završnog materijala u gradjevinarstvu u regionu."Bekament skoro ...
Podeli vest

Vesti

BMW sprema rivala Porsche Panameri FOTO
BMW sprema rivala Porsche Panameri FOTO
Nakon kupea nove Serije 8, BMW će lansirati i kabriolet, ali i Gran Coupe verziju koja je već snimljena tokom testiranja na putu u Nemačkoj.
Hummer H1 je i dalje dostupan FOTO
Hummer H1 je i dalje dostupan FOTO
Iako brend Hummer ne postoji skoro celu deceniju, ljubitelji ovog beskompromisnog terenca i dalje mogu da uživaju u njemu.
Volvo edukuje srpske školarce o bezbednosti u saobraćaju
Volvo edukuje srpske školarce o bezbednosti u saobraćaju
U Osnovoj školi Jovan Jovanović Zmaj u Ðurđevu, selu južnobačkog okruga koje se nalazi u blizini Novog Sada, u organizaciji Volvo kamiona Srbija i..
Cupra Arona "napašće" Nissan Juke Nismo
Cupra Arona "napašće" Nissan Juke Nismo
Seat planira da 2020. predstavi sportsku verziju svog najmanjeg krosovera koji će poneti značku podbrenda Cupra.
Galerija: Opel Corsa GSi za 2018.
Galerija: Opel Corsa GSi za 2018.
Početak prodaje nove Corse GSi na nemačkom tržištu Opel je obeležio galerijom fotografija ovog sportskog automobila.
 

Drugi su pročitali

U eri krosovera, oni veruju u opstanak limuzina
U eri krosovera, oni veruju u opstanak limuzina
Peugeot i Toyota pokazali su spremnost da investiraju u limuzine srednje klase iako kupci u Evropi sve više preferiraju SUV i krosover modele.
Prvi zabeleženi pad prodaje SUV vozila
Prvi zabeleženi pad prodaje SUV vozila
Prodaja automobila u Kini pala je u julu za 5,3 odsto na godišnjem nivou, usled slabljenja tražnje za SUV vozilima
Kako će Ford da uštedi 25,5 milijardi $?
Kako će Ford da uštedi 25,5 milijardi $?
Američki Ford nastavlja da "kreše" troškove proizvodnje, pa tako planira da smanji broj platformi na kojima gradi svoje modele.
"99% kineskih
"99% kineskih 'ubica Tesle' će nestati"
Jedna kineska investiciona kompanija smatra da će u auto-industriji opstati samo jedan odsto kineskih start-ap kompanija za električna vozila.
Imate 20.000 evra viška? (VIDEO)
Imate 20.000 evra viška? (VIDEO)
Opel Corsa GSi spremana je da gospodari evropskim krivinama, sudeći prema testiranju na Nirburgringu.