После одласка Хонде, Британци страхују и за „Нисан” и „Тојоту”

После одласка Хонде, Британци страхују и за „Нисан” и „Тојоту”
Први пут за 71 годину постојања фирме, јапанска „Хонда” одлучила је ових дана да затвори један свој погон за производњу аутомобила, и то у Свиндону на југу Велике Британије. Најављени катанац на „Хондину” испоставу у покрајини Велс почетком 2021. године значи да најмање острвских 7.000 радника (половина у погону, остатак међу локалним снабдевачима делова и опреме) чека неизвесна радна будућност. Хондин „гудбај” у Свиндону истовремено је први случај затварања фабрике аутомобила у Великој Британији од 2007. Пре 12 година, уочи избијања највеће глобалне финансијске кризе од Другог светског рата, француски „Пежо” дигао је руке од погона монтаже у Ковентрију. Објављујући „реквијем за Свиндон”, Такахиро Хачиго, извршни директор „Хонде”, казао је да ауто-џин жели да се више посвети инвестицијама
Podeli vest

Vesti

''Volvo'' će se kamerama unutar automobila boriti protiv vožnje u pijanom stanju (VIDEO)
''Volvo'' planira da koristi kamere i senzore unutar automobila u borbi protiv vožnje u pijanom stanju ili u slučajevima kada je vozač ometen drugim..
Širi se strah od globalnog usporavanja, berze tonu
Širi se strah od globalnog usporavanja, berze tonu
Akcije na američkim i evropskim tržištima su danas u padu, jer se među investitorima širi zabrinutost zbog usporavanja globalnog ekonomskog rasta.