Grdelica: Otvorena kancelarija za socijalni rad

Grdelica: Otvorena kancelarija za socijalni rad

Oko hiljadu korisnika socijalne pomoći i drugih primanja iz grdeličkog kraja od danas neće morati da dolazi u Leskovac već te poslove završavati u novootvorenoj kancelariji Centra za socijalni rad u sedištu tamošnje mesne zajednice.
Ovu kancelariju obišao je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa saradnicima i direktorr Centra za socijalni rad u Leskovcu Boban Mitić sa saradnicima.
Hiljadu korisnika varošice Grdelica i svih okolnih mesta, računajući i Predejane, uštedeće ovom kacelarijom i vreme i novac. Posebno je blizina važna u zimskom periodu“, kazao je gradonačelnik Cvetanović, koga je dočekao veliki broj Grdeličana.
""Kancelarija je internetom povezana sa centrom u Leskovcu
Posebno će ova kancelarija biti značajna staračkim domaćinstvima. Svi poslovi koji se obavaljaju u Centaru za socijalni rad, obavljaće se odavde. Ovo neće biti samo prijemna kancelarija već će se u njoj ostvarivati i socijalna pomoć“, kazao je Mitić, podsetivši i ovom prilikom da je leskovački centar prvi u Srbiji uveo elektronsku upravu, gde građani podnose samo zahtev i foto-kopiju ličnu karte, a sve ostalo službenici centra.
Ni ovoga puta nije propuštena prilika da se naglasi da Centar za socijalni rad Leskovac spada u tri najbolje organizovana centara u Srbiji, a Cvetanović je naglasio da je grad na Veternici u mnogome prvi u Srbiji. On je tom kontekstu pomenuo još i Predškolsku ustanovu Vukicu „Mitrović“, Narodno pozorište, LKC, u kome se posle izlože Pikasovih dela priređuje i izložba Salvadora Dalija.
U Kancelariji Centra za socijalni rad radi diplomirana pravnica Jelena Marinković, kojoj će u početku pomagati iskusnije kolege iz Leskovca
Mi smo uvek u nekom takmičenju, uvek u startu želimo da stignemo prvi na cilj. Jer, šta je bitnije od ljudskog života, ta ljudska sudbina je najbitinija i vama kao novinarima i svima nama i meni koji se bavim politikom, a ovde se 1000 ljudi obezbeđuje od maltretiranja putovanjem do Leskovca“, zaključio je Cvetanović
Slične kancelarije ranije su otvorene u Brestovcu i Vučju
On je, inače, u neformalnom razgovoru izrazio zadovoljstvo onim što Leskovac dobija iz Beograda, pa je, između ostalog naveo 450 milionara dinara, dobijenih iz Vlade Srbije na kraju prošle godine, 185 miliona za renoviranje tri bolnička odeljenja, zatim, za OŠ „Josif Kostić“, za Ustanovu za odrasle i starije, a odlučuje se kolika će suma biti opredeljena za renoviranje cele bolnice ili samo pojedinih odeljenja u Opštoj bolnici
600 miliona je prošlo u Vladi Srbije za projekat, 500 miliona ako računamo i liniju mulja, plus 60 miliona za halu Partizan, obilaznica 190 miliona... Iskreneo rečeno, nikad više u zadnjih 50 godina. Ove godine možemo da budemo prezadovoljni“, zaključio je gradonačelnik Cvetanović.
Vest Grdelica: Otvorena kancelarija za socijalni rad se pojavila prvo na juGmedia.
Podeli vest