SNS: Na preventivnim pregledima nekoliko stotina ljudi

SNS: Na preventivnim pregledima nekoliko stotina ljudi

Lekari iz Saveta za zdravstvo Gradskog odbora vladajuće Srpske napredne stranke Leskovac danas su bili aktivni na više lokacija mereći ljudima po mesnim zajednicama krvni pritisak i nivo šećera u krvi.
""
U Prigradskom naselju Bobište ove tradicionalne preventivne preglede radila je ekipa lekara sa doktorkom Lidijim Dimitrijević na čelu.
""
Želja je da što većem broju stanovnika pružimo priliku da prekontrolišu svoje zdravstveno stanje. Ova dugogodišnja inicijativa ima za cilj poboljšanje i unapređenje zdravstvenog stanja naših sugrađana, a posebno nastojimo da izađemo u susret starijim osobama kojima je je otežano kretanje, pa su u našu akciju uključene i kućne posete, naročito u brdsko planinskim predelima“.
Pored merenja pritiska i nivoa šećera u krvi, daju se saveti u upustva, dalje preporuke lečenja, ako je neophodno.
[caption id="attachment_140175" align="aligncenter" width="800"]"" Pregledima u Bobištu prisustvovali su i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i narodni poslanik Olivera Pešić[/caption]
Pored Bobišta, priliku da se pregledaju imaju i meštani još 15 sela – Bunuški Čifluk, Gornja i Donja Bunuša, Radonjica, Miroševce,  Todorovce, Barije, Vina, Žabljane, Nakrivanj, Čukljenik, Strojkovce, Beli Potok i Šainovce.
Vest SNS: Na preventivnim pregledima nekoliko stotina ljudi se pojavila prvo na juGmedia.
Podeli vest