Cvetanović: Rad direktora škola nekada je jednak radu heroja (VIDEO)

Cvetanović: Rad direktora škola nekada je jednak radu heroja (VIDEO)

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović ocenio je danas na sastanku sa direktorima osnovnih i srednjih škola da je njihov rad ponekada jednak radu heroja, ali je istakao da nije svaki profesor dobar u čijim dnevnicima dominiraju loše ocene.
Poželevši profesorima i pre svega učenicima srećan početak rada u drugom polugodištu, on je kazao da je obaveza prosvetnih radnika da nauče decu gradivu.
""
Nikada mi nije bilo jasno kada se profesor ponosi da pola učenici imaju negativne ocene iz tog predmeta i da se diče, misleći da su na taj način uspešni“, kazao je Cvetanović.
 
https://www.youtube.com/watch?v=zMhgPJ2Ck5g
Predstoje velika ulaganja u školu "11. oktobar"
Gradonačelnik je i ovoga puta napravio retrospektivu ulaganja lokalne samouprave u osnovno obrazovanje, rekavši da kada je sadašnja vlast s njim na čelu 2012. godine preuzela rukovođenje Leskovcem, da su škole bile u lošem stanju jer se decenijama nije u njih ulagalo.
 
O""n se najpre osvrnuo na sport, koji je usko povezan sa školstvom i zdravim stilovima života, pa je u tom kontekstu pomenuo da je 50 posto radova završeno na pomoćnom fudbalskom stadionu Dubočica, koji se pokriva veštačkom travom iz Holandije.
Investicija je, kazao je, vredna 30 miliona dinara, od kojih je grad investirao 10, a ostalo Ministartsvo omladine i sporta sa Fudbalskim savezom Srbije.
Izgrađeno je 16 sportskih terena
Cvetanović je potom, kao i pri ranijim susretima s direktorima, naveo deo onoga što je uloženo u poboljšanju uslova za rad i učenje u školama i na izgradnji sportskih terena, zadržavajući se samo na onaj infrastrukturni deo.
Primera radi, od 2014. godine je budžet za „hramove znanja“ iznosio 150 miliona, a 2018. godine 550 miliona dinara. „To znači da je budžet uvećan 3 do 4 puta. Uporedite raniji period sa današnjim i videćete veliki razliku“, kazao je.
Gradile su se ili renovirale škole i u selima i u gradu.
""
Energetski su zaštićene škole u Grdelici, a u Leskovcu “Kosta Stamenković“, Gimnazija i Ekonomska škola, „Vasa Pelagić“, „Svetozar Marković“, „Vuk Karadžić" u Pečenjevcu i „Trajko Stamenković“, u čiju rekonstrukciju je uloženo 110.000 evra sa 95 miliona stranih zemalja i 15 grada Leskovca, a u toku je rad na kompletnom renoviranju osnovne škole „Josif Kostić“. U toku je izrada projekto-tehničke dokumentacije za saniranje još dve škole - Škole za tekstil i dizajn i Trgovonsko-ugostiteljskeškole, a saniranje Poljoprivredne škole je u početnoj fazi.
Vidite, na svakom koraku se dosta toga radi i gradi. Urađeno je skoro sve što može da uradi jedna lokalna samouprava“, zaključio je.
Jedna od pisanih poruka na video bimu bila je: „Nade obrazovanih jače su od bogatstva neukih
Radni sastanak je nastavljen sa profesorima, gde je ostavljena mogućnost novinaraima da sami odluče da li će dalje pratiti sastanak, ali Cvetanović je indirektno uputio kritiku nekim „visokoobrazovanim novinarima“ da su se podsmevali zbog „grubo“ sročenog poziva za „otvaranje septičke jame“, ocenivši da ti novinari nisu pisali o tome koliko škola ima sa poljskim klozetima, te da su tako preneli lošu sliku o Leskovcu, uprkos naporima koji se ulažu u svim društvenim segmentima u gradu na Veternici.
""
No, kako rade, tako će im se vratiti“, zaključio je gradonačelnik Leskovca.
Vest Cvetanović: Rad direktora škola nekada je jednak radu heroja (VIDEO) se pojavila prvo na juGmedia.
Podeli vest