Fondacija princeze Katarine donirala opremu za bolničku centralnu sterilizaciju

Fondacija princeze Katarine donirala opremu za bolničku centralnu sterilizaciju

Opšta bolnica u Leskovcu dobila je kompletne najsavremenije Belimed sterilizatore, jedinstvene u Srbiji, u vrednosti od 360.000 dolara, koji će zameniti stare, dotrajale sterilizatore, od kojih su pojedini stari 40 godina.
[caption id="attachment_140444" align="aligncenter" width="800"]"" Sterilizatori[/caption]
U centralnoj bolničkoj sterilizaciji sterilišu se aparati iz svih zdravstvenih ustanovana sa teritorije grada Leskovca
Ovo je jedan potpuno nov sistem sterilizacije koji, mislim, u Srbiji nije korišćen. Dodir s osobljem je vrlo mali, tako da ne postoji kontakt. Jednostavno se ubacuje ono što je za sterilizaciju i s druge strane se čeka poptuno sterilisano, pakuje i liftom se transportuju do šest  operacionih sala. Kontaminacija tog materijala je svedena na najmoguću moguću meru“, objasnio je direktor bolnice Nebojša Dimitrijević na konferenciji za medije.
[caption id="attachment_140445" align="aligncenter" width="800"]"" Dotrajali sterilizatori[/caption]
Oprema, koja je stigla iz Amerike, biće smeštena u renovirani Centar za sterilizaciju u podrumu glavnog bolničkog zdanja, gde su neophodni i građevinski radovi, odnosno razne dozvole, a ovlašćene firme će izvršiti montažu.
Ova vredna oprema, koja je stiga u Leskovca, rezultat je, kako je Dimitrijević rekao, ličnog kontakta gradonačelnika Cvetanovića sa Fondacijom princeze Katarine
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović kazao je da je reč o preko potrebnoj opremi.
Donacija je rezultat saradnje, velikog napora i uzajmnog rada Fondacije njenog kraljevskog veisočanstva princeze Katarine i KJUR projekta na čelu sa direktorom Daglasom Džeksonom“, istakao je Cvetanović.
On je objasnio da je Opšta bolnica u Leskovcu prva koja je dobila ovu vrstu donacije “Takođe je i jedina jer će preostale tri biti upućene kliničkim centrima u Srbiji“, dodao je Cvetanović, koji je izrazio zahvalnost princezi Katarini i njenoj fondaciji.
""
Princeza Katarina će posetiti leskovačku bolnicu kada svi radovi budu završeni, a rok za završetak radova i montaže je 60 dana
Cvetanović je, inače, kazao da su planovi za Opštu bolnicu – veliki. „Očekuje nas rekostrukcija zgrade Grudnog odeljenja, Odeljenja rehabilitacije, kao i glavne zgrade Opšte bolnice“.
Osvrnuo se na ulaganja u ovu zdravstvenu ustanovu u prethodnih pet godina, s napomenom da su uređivane prostorije, sanitarni čvorovi, zamenjeni podovi, rekonstruisana kanalizaciona mreža i toplovod.
Nadam se da ćemo za 2 godine stati u red najboljih zdravstvenih ustanova, ne samo Srbije, nego i šire (Dimitrijević)
Bolnica je uspela da uz pomoć donatora i ministarstva nabavi veliki broj aparata kojima je omogućena brža i bolja dijagnostika i kvalitetnije lečenje, naročito na odeljenjima poput kardiologije, ginekologije i neonatalogije. Urađemo je 15 apartmana“,
[caption id="attachment_140451" align="aligncenter" width="800"]"" Očekuje se renoviranje i Grudnog odeljenja[/caption]
Ponovio je da je leskovačka bolnica 2016. godine proglašena najboljom regionalnom bolnicom, a posebno je potencirao Službu za lečenje infektivnih bolesti, čija se kompletno renoviranje zgrade privodi kraju. „U zgradu Službe za infektivne bolesti nije ulagano prethodnih 70 godina. Jedna od najstarijih paviljonskih zgrada bolnice dobila je potpuno novo ruho. Za ovu namenu preko Kancelarije za javna ulaganja izdvojeno je oko 45 miliona dinara“, kazao je.
""
Svesni smo, ocenio je Cvetanović, da uvek može bolje.
„Zato nakon svake savladane prepreke, nakon svake ostvarene zamisli, postavljamo još veći i značajniji cilj i upuštamo se u realizaciju istog“.
Vest Fondacija princeze Katarine donirala opremu za bolničku centralnu sterilizaciju se pojavila prvo na juGmedia.
Podeli vest