Na sajmu zapošljavanja najviše posla za sezonce, konobare i trgovce

Na sajmu zapošljavanja najviše posla za sezonce, konobare i trgovce

Na današnjem održanom sajmu zapošljavanja u Piroti, tridesetak poslodavaca iskazalo potrebu za oko 300 radnika, a najviše posla ima za konobarima, trgovcima, sezonskim radnicima i radnicima u tekstilnoj industriji.
"Najviše posla ima za radnike u tekstilnoj industriji, to je trećina potreba a ostalo su slobodna radna mesta u gradjevinskoj industriji, kao i potrebe za konobarima i trgovcima. Štand je imao i Delta Agrar koja ima potrebe za sezonskim radnicima, kao i Vojska Srbije”, kazao je direktor Filijale NSZ u Pirotu Dragan Jenačković.
Fabrika "AHA Mura Prvi maj" koju je prošle godine kupila kompanija "E Miroljo", na sajmu je iskazala potrebe za oko 30 konfekcijskih radnika.
“Imamo stalno otvoren konkurs za radnicima a broj brigara se povećava. U fabrici trenutno radi oko 250 radnika koji šiju žensku konfekciju” kaže direktor fabrike AHA Mura Prvi maj Ljubomir Sotirov.

Na evidenciji pirotske Filijale NSZ-a, u Pirotskom okrugu je 10. 600 nezaposlenih, od čega je u Pirotu nezaposleno 6.300, u Beloj Palanci 1.700, dok je u Dimitrovgradu i Babušnici po 1.300 nezaposlenih.
 
The post Na sajmu zapošljavanja najviše posla za sezonce, konobare i trgovce appeared first on juGmedia.

Podeli vest