ŠAMPIONI IZ PEČENJEVCA Dve zlatne i 1 bronzana medalja na Informatičkoj olimpijadi

ŠAMPIONI IZ PEČENJEVCA Dve zlatne i 1 bronzana medalja na Informatičkoj olimpijadi

Među 111 takmičara na Republičkom takmičenju Informatičke olimipijade osnovaca (INFOS), 9 učenika od 5. do 8. razreda osvojilo je zlatne medalje, među njima i dva iz OŠ „Vuk Karadžić“ iz Pečenjevca, a treći učenik iz ove škole dobitnik je bronzane medalje.
Učenici osmog razreda Aleksandar Mitić i Dimitrije Vujić, osvojili su prvo mesto i zlatne medalje, a učenik petog razreda Luka Stojljković osvojio je 3. mesto i bronzanu medalju. Ova škola jedina je u leskovačkom kraju čiji su učenici osvajači odličja sa Republičke olimpijade informatičara-osnovaca, a jedina škola iz seoske sredine na jugu Srbije, što se ocenjuje kao veliki uspeh.
Priprema za takmičenje je trajala oko 3 meseca. Borili smo se sa prilično lošom tehnikom, još gorim internetom u školi, dovijali se i snalazili na razne načine. Dečaci su uložili veliki trud i puno vremena kako bi do najmanjih sitnica savladali materije za takmičenje“, priča profesor informatike Srđan Mišić i mentor dečaka, koji su na takmičenje u Boru krenuli automobilom profesora i u oba pravca za jedan dan prešli 500 kilometara.
Ovom uspehu prethodilo je školsko i okružno takmičenje, na kome su trojica dečaka izborila plasman za republičko takmičenje o kojima Mišić ima samo lepe reči.
""
Izuzetno dobra deca, skromna, kulturna, vaspitana, vredna, predana, sa puno poštovanja prema nastavnicima, roditeljima, okolini, uvek spremni da pomognu drugovima i drugaricama. U dnevnicima, knjižicama i svedočanstvima sve same petice. Aleksandar i Dimitrije će, izvesno, biti nosioci Vukove diplome i među 3-4 kandidata za učenika generacije.Luka je tek na početku, ali i on sa svim peticama, usput, i odličan fudbaler“, priča profesor.
OŠ "Vuk Karadžić" iz Pečenjevca ima, inače, 2 osmorazredne škole, u Pečenjevcu i Razgojni, i još 7 četvororazrednih škola, sa ukupno 347 učenika, odnosno, 394 sa učenicima sa takozvanom drugom šansom, od čega od V-VIII razreda svega 170 učenika, odakle su iznedrena ova tri šampiona.
Pred pečenjavčkim šampionima, koji su imali uzore u prethodnim generacijama iz oblasti informatike, je još jedno važno takmičenje - Regionalno takmičenje "Tesla info kup" 28.marta u Nišu, na kome će se takmičiti učenici 7 i 8. razreda iz Bora, Zaječara, Pirota, Niša, Vranja, Kuršumlije, Prokluplja, Leskovca, Aleksinca, Soko Banje, Dimitrovgrada i još mnogih mesta. Na njemu će, zapravo, 4 učenika iz Pečenjevca, gde se od Aleksandra i Dimitrija opet očekuje vrlo visok plasman.
 
 
The post ŠAMPIONI IZ PEČENJEVCA Dve zlatne i 1 bronzana medalja na Informatičkoj olimpijadi appeared first on juGmedia.
Podeli vest