Komunalci radili noću da ne bi smetali građanima

Komunalci radili noću da ne bi smetali građanima

Projekat koji je obuhvatao radove na pojačanom održavanju u pet leskovačkih ulica, među kojima su ulica Maksima Gorkog, Cara Dušana, Radoja Domanovića, Ratka Pavlovića i ulica Vojvode Mišića, kompletno je završen, a ukupna vrednost radova iznosila je oko 22,6 miliona dinara.
“Pešak mora da bude uvažen, deca i majke moraju da imaju površinu koja pripada samo njima i noćas u 12 pa u 3 sata , i ponovo u 6 sati jutros posetio sve ove ulice. Radnici Komunalca su vredno radili tokom noći zbog visokih temperature obeležavali putnu signalizaciju, ali ono što je najbitnije, pokušavali su da što manje ometaju život naših sugrađana”, izjavio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović prilikom današnjeg obilaska ovih ulica.
""
Cvetanović dodaje da je ovo odličan pokazatelj da sa malo novca može mnogo toga da se uradi, potrebna je samo dobra volja, dobra ekipa i stručan tim, koji blagovremeno prave projekte unapred.

Na saobraćajnicama je urađen kolovoz od asfalta, trotoarske površine od behaton ploča, ugrađeni su novi ivičnjaci, novi gajger slivnici, izvršeno je visinsko nivelisanje postojećih šaht poklopaca, postavljena je vertikalna signalizacija i izvršeno je horizontalano obeležavanje saobraćajnica.
""
“Mogu da kažem da mi je veliko zadovoljstvo što Leskovac iz dana u dan poprima novi, savremeniji izgled. Juče smo videli i nedavno završenu rekonstrukciju Svetoilijske ulice, pre nedelju dana smo šetali sveže uređenom ulicom Južnomoravskih brigada. Ovaj grad se menja, raste i svakodnevno postaje privlačniji očima kako građana tako i, nadamo se, turistima”, istakao je Cvetanović.

Sredstva za realizaciju ovog ugovora obezbedio grad Leskovac, a izvođač radova je „ABM PUTOGRADNjA“ d.o.o.  Mramor, Merošina
Radovi su se izvodili na osnovu projekta koji je uradila JP „Urbanizam i izgradnja“ Leskovac i na osnovu  rešenja o prihvatanju tehničke dokumentacije – glavnog projekta za izvođenje radova, dok je stručni nadzor nad izvođenjem radova vršilo  JP „Urbanizam i izgradnja“ Leskovac.
""

U toku su radovi i u ulicama u blizini osnovne škole „Josif Kostić“ u ulici Goce Delčeva i Partizanskoj ulici, a zajedno sa radovima u ovim ulicama, za uređenje saobaćajnica u centralnoj zoni Grad je izdvojio cifru od oko 33,5 miliona dinara.
 
Članak Komunalci radili noću da ne bi smetali građanima se pojavljuje prvo na juGmedia.

Podeli vest

Vesti

 

Drugi su pročitali