Nestalom novinaru Stefanu Cvetkoviću prećeno iz centara moći, istraživao ubistvo Olivera Ivanovića

Nestalom novinaru Stefanu Cvetkoviću prećeno iz centara moći, istraživao ubistvo Olivera Ivanovića

Duboko smo zabrinuti za sudbinu Stefana Cvetkovića, novinara iz Bele Crkve koji je sinoć nestao u ovom gradu, i zahtevamo od policije i tužilaštva da hitno angažuju sve raspoložive resurse kako bi bio pronađen u najkraćem roku, navodi se u saopštenju nekoliko asocijacija medija
“Istovremeno, izražavamo snažnu podršku Stefanovoj porodici, prijateljima i kolegama u mučnim trenucima iščekivanja informacija o nestanku i u nadi da je Stefan dobro.
Podsećamo da se Stefan Cvetković ranije u više navrata žalio na pretnje i pritiske iz političkih i ekonomskih centara moći.
Proteklih meseci je radio na istraživanju okolnosti ubistva kosovskog političara Olivera Ivanovića.
Po sopstvenim tvrdnjama, 19. maja zadržan je na administrativnom prelazu Jarinje radi ispitivanja u vezi sa ovim slučajem, a u februaru je u Beogradu održao konferenciju za štampu na kojoj je pokazao fotografije osoba koje su navodno umešane u ubistvo.
Prošle godine je bio nepravosnažno osuđen na više od dve godine zatvora po tužbama funkcionera Srpske napredne stranke.
Saopštenje su potpisali: Asocijacija lokalnih i nezavisnih medija Lokal Pres (LP), Asocijacija medija (AM), Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM), Asocijacija onlajn medija (AOM) i Slavko Ćuruvija fondacija
Foto:Fejsbuk
Članak Nestalom novinaru Stefanu Cvetkoviću prećeno iz centara moći, istraživao ubistvo Olivera Ivanovića se pojavljuje prvo na juGmedia.
Podeli vest

Vesti

 

Drugi su pročitali