LIFFE Zavesa je spuštena, napravljen temelj za filmski soliter i pelcer za bivšu Jugoslaviju

LIFFE Zavesa je spuštena, napravljen temelj za filmski soliter i pelcer za bivšu Jugoslaviju

Jedanaesti po redu Leskovački festival filmske režije LIFFE, završen je kako je i počeo, glamurozno u sali Narodnog pozorišta, gde su proglašene i podeljene nagrade, gde se oteo po neki gaf, ali i gde se govorilo emotivno i gde je publika gromoglasno aplaudirala.
Festival je zatvorio reditelj Branko Baletić, koji je zapravo kazao da odbija da zatvori festival.
""
Leskovčani da vam kažem – imate fantastičan kulturni centar sa sjajnom ekipom koja tamo radi, imate ovo fantastično pozorište. Ove dve kuće čine nas boljim nego što jesmo. Kad se festival završi i dalje odlazite u pozorište i u film, znaćemo mogo više“, kazao je Baletić, prekidan aplauzima.
Ipak, bio je primoran da festival proglasi zatvorenim, a pre njega publici se obratila direktorka Leskovačkog kulturnog centra Sanja Conić, zahvalivši se svima koji su doprineli njegovom održavanju i podizanju kvaliteta
""
Moje hvala biće satkano od hiljadu malih hvala, hvala pre svega publiko što su sale bile pune i što ste strpljivo čekali u red da prisustvujete zatvaranju festivala, hvala gradonačelniče vama što nesebično pomažete, a festivala nema bez novca, a grad Leskovac ovih dana bez pitanja prebacuju novac da bi sve izgledalo glamurozno, veliko kako dolikuje da naš mali festival bude veliki“, rekla je Conićeva na bini, posebno se zahvaljujući umetničkom direktoru Darku Bajiću, žiriju i ostalim rediteljima „što Leskovac osećaju kao svoj grad“.
""
Za razliku od otvaranja, kada se publici poklonio veći broj reditelja i glumaca, na zatvaranju je bilo malo njih, dobitnica treće nagarde za režiju i dobitnik prve, drugi reditelji i nagrađeni glumci su se javili video porukama.
""
Na sceni su ovih dana bili jedni od najvećih glumaca Srbije, glumaca iz čitavog regiona. Pet dana festivala je premalo da bi se prgledalo i na pravi način analiziralo 15 filmova i žiri je imao težak zadatak tako da je žiriranje trajalo da ranog jutra. Kada smo saznali nagrade, mi smo pozvali sve, ali kao što vidite, nisu svi mogli da stignu, ali svi oni su bili zadovljni, poslali čestitke video porukama, zadovoljni posebno što su dobili nagrade po imenu velikog reditelja Živojina Žike Pavlovića, koji i danas ujedinjuje ceo region“, kazao je Darko Bajić u izjavi za Jugmediu.
Darko Bajić, slavni srpski režiser u profesor na fakultetu, veoma je zadovoljan dosadašnjim učinkom LIFFE, ali smatra da bi sada trebalo da usledi nadogradnja.
""
Mislim da je ovaj festival pokazao da smo izgradili jake temelje na koje treba sada da gradimo, grad Leskovac i mi zajedno sa njim, jedan velelepni soliter Lajfa. Ja se nadam da ćemo uspeti da od ovog festivala napravimo instituciju, da ovaj festival, po onome što smo razgovarali na Konferenciji za medije, bude pelcer za ceo kulturni prostor Jugoslavije“, ističe Bajić.
U video dole pogledajte kako je protekla dodela nagarada:
https://www.facebook.com/jugmedia/videos/238821790145533/
A ovde pročitajte imena nagrađenih reditelja i glumaca:
[caption id="attachment_157939" align="aligncenter" width="752"]"" Trećenagrađena rediteljka jedina koja je uspela da stigne na završnu svečanost[/caption]
http://jugmedia.rs/liffe-blazevskom-glavna-nagrada-za-najbolju-reziju-bjelogrlicu-za-najboljeg-glumca/
Članak LIFFE Zavesa je spuštena, napravljen temelj za filmski soliter i pelcer za bivšu Jugoslaviju se pojavljuje prvo na juGmedia.
Podeli vest

Vesti

 

Drugi su pročitali